Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima
WeWi - Nothing Is Impossible - @n@ - Experience
Majoritatea persoanelor cu probleme cardiace consumă cantități excesive de sodiu
Bolile de inimă prezintă problemă majoră de sănătate publică, fiind principala cauză de deces la nivel mondial. Un factor de risc major pentru bolile de inimă este consumul excesiv de sodiu au spus cercetătorii.
Un studiu recent a constatat că persoanele cu boli de inimă consumă cantități excesive de sodiu. Studiul, publicat în Journal of the American College of Cardiology, a analizat date de peste 30.000 de adulți.
Studiul a constatat că 77% dintre persoanele cu boli de inimă consumă mai mult sodiu decât cantitatea recomandată zilnic de 2.300 mg. Consumul mediu de sodiu în rândul persoanelor cu boli de inimă a fost de 3.400 mg pe zi.
Consumul excesiv de sodiu poate crește tensiunea arterială, un factor de risc major pentru bolile cardiace. Tensiunea arterială ridicată poate deteriora arterele și poate duce la atac de cord sau accident vascular cerebral.
Studiul a constatat, de asemenea, că persoanele cu probleme cardiace, care consumau in cantitate excesiva de sodiu aveau mai multe probabilități de a muri din cauza bolilor de inimă.Aceste constatări subliniază importanța reducerii consumului de sodiu pentru prevenirea și gestionarea bolilor de inimă.
Cum să reduceți consumul de sodiu?
Există mai multe modalități de a reduce consumul de sodiu. Iată câteva sfaturi:
Citiți etichetele alimentelor și alegeți alimente cu conținut scăzut de sodiu.
Gătiți mai multe mese acasă, astfel încât să puteți controla cantitatea de sodiu adăugată.
Utilizați condimente și ierburi pentru aromă alimentele în loc de sare.
Evitați alimentele procesate, care sunt adesea bogate în sodiu.
Limitați consumul de alimente conservate, care conțin adesea cantități mari de sodiu.
Beți multă apă pentru a vă menține hidratat.
Deci, Riscul de a dezvolta boli de inimase poate mari din cauza alimentelor pe care le consumati. Reducerea consumului de sodiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea riscului de inimă și la crearea sănătății generale.
Se recomanda limitarea aportului de sodiu la mai putin de 2300 mg pe zi sau 1500 mg, daca aveti varsta mai mare de 51 de ani, hipertensiune arteriala, diabet zaharat sau boli cronice de rinichi.
Mănâncă sănătos pentru o inima sănătoasă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu